06
Дек
2014

Одржана втората работилница со партнерите на Програмата за зачувување на природата во Македонија

DSC_0573_1000x667На 4 и 5 декември во х.Манастир во Берово се одржа втората работилница со партнерите на Програмата за зачувување на природата во Македонија, која имаше за цел да даде преглед на првата година од имплементацијата на Програмата. Покрај членовите на Проектниот тим за координација на Програмата од Фармахем и HELVETAS Swiss Intercooperation, на работилницата присуствуваа претставници на програмските партнери: Министерство за животна средина и просторно планирање, Агенција за планирање на просторот, Центар за развој на Источен плански регион и Шумарски факултет- Скопје, како и претставник на донаторот Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC).

Од страна на Проектниот тим за координација, како и од страна на сите партнери беа презентирани постигнатите резултати од првата година  на имплементација на програмата и беше направена анализа на процесот на имплементација и координација на Програмата. Беа презентирани и првичните резултати од спроведената анкета за степенот на јавна свест за зачувување на природата во Брегалничкиот слив и познавањето на Програмата за зачувување на природата, како и планираните активности за 2014 година.

DSC_0538_1000x667

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...