Организација и тим

Во првата фаза Програмата за зачувување на природата во Северна Македонија беше координирана од проектен тим кој се состоеше од претставници од Швајцарската организација Helvetas Swiss Intercooperation и локалниот партнер од Северна Македонија – Фармахем од Скопје. Тимот беше раководен од Helvetas, а Фармахем беше партнер, при што стекна значајно искуство во однос на координација и управување со програмата.

Затоа, во втората и во излезната фаза на ПЗП Фармахем има водечка улога во имплементација на програмата, а HELVETAS е клучен backstopper, кој го поддржува Фармахем во исполнувањето на водечката улога и одговорностите.

Проектните активности се реализираат од имплементирачки партнери, како и организации/институции избрани на јавни повици објавени од страна на стратешките партнери на Програмата.

Програмскиот тим за координација (PCT – Project Coordination Team), располага со обучени и високо квалификувани експерти од областа на животната средина, природата и економијата.

Tим лидер:
Марјана Шушлевска – дипл.биолог

Финансиски менаџер:
Лидија Мицевска – дипл.економист

Програмски советник:
Катерина Талеска – дипл.биолог-еколог

Програмски советник:
Цветан Николовски – дипл.инж. за заштита на животната средина, м-р шумарство

Координатор за локални активности:
Јасминка Пашалиска Андоновска – дипл. маш. инж.

Програмски советник:
Катерина Ивановска – м-р бизнис менаџмент

Програмски советник:
Марија Стерјовска – м-р природни науки Дипл.шум.инж.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...