21
Сеп
2021

Јавен повик за финансиска поддршка за унапредување на туристичката понуда во Oсогово, Малешево и околината

Краен рок : 15.10.2021  Референтен број 03/07/724

Прашања и одговори

Мапа на регионот

Програмата за зачувување на природата во Северна Македонија (ПЗП), проект на Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), објавува повик за финансиска поддршка за унапредување на понудата на чинителите во туризам и угостителство во подрачјата на Осогово и Малешево. Повикот е наменет за туроператори, туристички агенции и организации кои се занимаваат со развој на туристички производи кои се јавуваат во улогата на интегратори на туристичката понуда. Целта на Јавниот повик е да се зголеми атрактивноста на регионот, преку идентификување и унапредување на слабите точки со цел зголемување на конкурентноста на туристичките понуди.

Презентација за повикот е закажана за среда, 22 септември 2021г , во 10 часот. Заинтересираните можат да ја следат презентацијата онлајн, со вклучување на следниот линк https://bit.ly/3CjqKCl

ПЗП до заинтересираните апликанти може да достави:
– Листа на идентификувани даватели на услуги и
– Презентација од одржаната работилница за агротуризам

Барањето за добивање на горенаведените документи се испраќа до Катерина Ивановска, Програмски советник во ПЗП на меил адресата: katerina.ivanovska@bregalnica-ncp.mk

Јавниот повик е отворен до 15.10.2021 година до 16 часот, до кога сите заинтересирани апликанти треба да достават:
Апликација за пријавување
Образец за финансиска понуда

Јавниот повик може да го преземете на следниот линк: Јавен повик

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...