24
Дек
2015

Презентирани дел од проектните активности на ПЗП на Советот за развој на ИПР

sv_nikol3_1000x750

Дел од програмските активности кои се реализираат во рамки на Програмата за зачувување на природата во Македонија беа презентирани на седницата на Советот за развој на Источен плански регион кој се ордджа на 24.12.2015 година во Свети Николе. На оваа седница беше презентиран извештајот од анализата на недостатоци во еколошки податоци и картата на еколошката чувствителност на подрачјето на сливот на реката Брегалница кој беше усвоен од стана на градоначалниците од ИПР. Исто така на оваа седница беше усвоена и Стратегијата за развој на туризмот во ИПР со акционен план 2016 -2025 година. Процесот на изработка на стартегијата беше со широко партиципативно учество на сите засегнати страни, за што беа организирани неколку работилници и јавни расправи.

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...