20
Дек
2014

Резиме на шумско-стопански основи за општините Берово и Пехчево

DSC_0190_1000x667
Во рамки на Програмата за зачувување на природата Шумарскиот факултет во Скопје ќе започне со изработка на „Резиме на на шумско-стопански основи за општините Берово и Пехчево“. Ова Резиме ќе послужи како основа за да се добие реален приказ и оцена на актуелната состојба со шумите, нивните основни биоеколошки карактеристики, структура и начини на досегашно стопанисување. Покрај тоа, треба да произлезат и конкретни предлози и препораки за идното стопанисување и управување со шумите. Резимето ќе содржи четири типа на картографски прикази на подрачјето и тоа: вегетациска карта, карта на шумските насади и карта на шумската инфраструктура и комуникации. Оваа активност ќе се реализира од страна на професори и студенти на втор циклус студии на Шумарскиот факултет од Скопје.

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...