13
Јун
2017

Одржан иницијален состанок за воспоставување на заштитени подрачја

На 8-ми јуни во Кочани, како дел од активностите на Програмата за зачувување на природата во Македонија, се одржа иницијален состанок за воспоставување на заштитени подрачја во сливот на реката Брегалница.


inicijalen-sostanok-1

Целта на овој состанок беше претставниците на различните заинтересирани страни (релевантни државни институции, локална самоуправа, бизнис сектор, локално население, здруженија на граѓани, научни и образовни институции и сл.) да се запознаат и информираат за планираните активностите во втората фаза на Програмата во однос на прогласување на заштитени подрачја во регионот и начинот на кој тие ќе бидат вклучени во процесот во тек на кој ќе се примени партиципативен пристап.


inicijalen-sostanok-2

Состанокот го отворија г-дин Ратко Димитровски, Претседател на Советот за развој на Источен плански регион и г-ѓа Драгица Здравева, Директор на Центарот за развој на Источен плански регион. Свои презентации имаа, Марјана Шушлевска, тим лидер на Програмата за постигнатите резултати во првата фаза и планираните активности за втората фаза на Програмата, како и г-динот Славчо Христовски, од „Македонско еколошко друштво“ партнер на Програмата за состојбата, предлозите и следните чекори за прогласување на заштитени подрачја во сливот на река Брегалница


inicijalen-sostanok-3

На состанокот присуствуваа повеќе од 60 претставници на различни заинтересирани страни на национално и локално ниво.


inicijalen-sostanok-4

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...