30
Сеп
2015

Потпишани договорите за реализација на проекти за зачувување на природата во Брегалничкиот регион во рамки на вториот повик за Задруженија на ПЗП

DSC_0093_1000x667NVO

На 30.09.2015 година во Виница беа потпишани договорите за спроведување на проекти меѓу Програмата за зачувување на природата во Македонија (ПЗП) и 11 здруженија на граѓани, во рамки на вториот повик на ПЗП наменет за здруженијата. Со тоа официјално почнува имплементацијата на проектите кои имаат за цел да им помогнат на здруженијата и локалните заедници од Брегалничкиот регион да ја зачуваат природата и одржливо да управуваат со природните ресурси во регионот.

DSC_0097_1000x667NVO

Вториот повик за предлог проекти на здруженија, како дел од активностите на ПЗП беше објавен на 30 јуни 2015 година. Здруженијата имаа можност да поднесат предлог-проекти кои се однесуваат на зачувување на природата во Брегалничкиот слив.

До крајниот рок за доставување на предлог проекти во Локалната канцеларија на ПЗП во Пехчево пристигнаа вкупно 21 пријава, од кои 11 се одобрени за финансиска поддршка од страна на ПЗП, со максималната поддршка од 560.000 денари по проект.

DSC_0101_1000x667NVO

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...