23
Јун
2015

Работилница за „Анализа на недостатоци во еколошките податоци и изработка на карта на еколошка сензитивност за подрачјето на сливот на река Брегалница“

DSC_0148_1000x667_ega2
Во периодот од 23.06 до 25.06 2015 година во х.Клепало, Берово, се оддржа работилница  на тимот одговорен за изработка на програмската активност „Анализа на недостатоци во еколошките податоци и изработка на карта на еколошка сензитивност за подрачјето на сливот на река Брегалница“. Работилницата започна со поединечни презентации на експертите за напредокот на проектот во областите за кои се одговорни, по кои презентации следуваше дискусија за заштитени подрачја и стратегија за комплетирање на податоците зазаштитените подрачја.  Следниот ден се реализираа теренски истражувања на планините Влаина и Кадиица. Последниот ден од работилницата беше резервиран за планови за картирање/моделирање на значајните видови и хабитати, пополнување на податоците за хабитати/предели со видови од различни групи, договор за следните состаноци за формирање на мрежата за заштитени пдорачја и краток терен до Кукуљето.

DSC_0209_1000x667ega3

На оваа работилница покрај претставници на тимот одговорен за имплементација на гореспоменатата програмска активност, присуствуваа и претставници на програмскиот тим за координација (Zora Urech, Марјана Шушлевска и Цветан Николовски), како и претставници на Центарот за развој на Источен плански регион (Драгица Здравева и Емил Василев).

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...