17
Дек
2012

Одржана иницијална работилница со партнерите на Програмата за зачувување на природата во Македонија

Kick_off_workshop_2На 17 декември 2012 година во Скопје се одржа иницијална работилница на Програмата за зачувување на природата во Македонија на која партнерите, донаторот и коориднаторот на Програмата имаа можност да дискутираат за: визијата на програмата, односите помеѓу главните чинители, интеринституционалната соработка, предизвиците и соработката со програмскиот тим за координација. Покрај претставници на координаторите на програмата Helvetas Swiss Intercooperation и Фармахем на оваа работилница свое учество имаа и претставници на: Министерството за животна средина и просторно планирање, Минстерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Центарот за развој на Источен плански регион, Шумарски факултет – Скопје и Агенцијата за просторно планирање. Работилницата беше отворена од страна на Катарина Штокер, заменик директор на канцеларијата на SDC во Македонија која искажа поддршка за реализацијата на една ваква програма како и посветеноста на SDC кон зачувувањето на природата во Македонија особено во Брегалничкиот регион.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...