10
Дек
2012

Средби на тимот на Програмата со главните чинители на Програмата за зачувување на природата во Македонија

Sredba_so_gradonacalnici

Во текот на месец декември 2011 година и јануари 2012 година националниот тим лидер и двајца експери од Програмата за зачувување на природата во Македонија одржаа средби со главните чинители на оваа Програма. Беа остварени средби со претставници на општините: Берово, Пехчево, Чешиново – Облешево, Кочани, Зрновци, Виница, Македонска Каменица, Делчево, Карбинци, Штип и Пробиштип. Исто така беа остварени средби со претставници на Центарот за развој на Источен Плански Регион (ЦРИПР), Агенцијата за просторно планирање, Министерство за земјоделие, шумарство и водостопанство, Министерство за животна средина и просторно планирање, „ОХО“, Македонско Еколошко Друштво – МЕД и со претставници на локалната канцеларија во Штип на Германското Друштво за меѓународна соработка. На овие средби националниот тим лидер Марјана Шушлевска ги запозна претставниците на општините, министерствата и институциите со целите на Програмата, начинот на кој ќе се спроведува програмата, кои се придобивките од спроведувањето на една ваква Програма особено придобивките на Брегалничкиот регион како и со начинот на вклучување на различните чинители во подготовката на Програмскиот документ. Од страна на претставниците на главните чинители беше искажано задоволство од започнувањето на една ваква програма која како главна цел ја има зачувувањето на биодиверзитетот и природата во Македонија преку нивно одржливо управување и искористување.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...