Енергетско ефикасни мерки преку замена и поставување на диодни светилки на дел од улиците „М.Тито“ и „М.М.Брицо“ како и осветлување на спортски терени на ООУ „Ванчо Прке“ со диодни рефлектори

Проектот го спроведе Општина Делчево, со цел намалување на емисијата на СО2 преку преземање на енергетско ефикасни мерки и намалување на загадувањето на животната средина. Со проектните активности заменети се 35 улични конвенционални светилки со ЛЕД светилки и се поставени 16 ЛЕД рефлектори на спортските терени на ООУ „Ванчо Прке“ во Делчево.

Со реализација на проектот се постигнаа следните резултати:

  • Примена на конкретни мерки за енергетската ефикасност преку замена на дел од светилките во јавното осветлување од сегашните живини со енергетско ефикасни;
  • Заштеда на финансиски средства од општинскиот буџет кои се трошат за јавно осветлување.

Проектот беше реализиран во периодот јули – декември 2015 година.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...