14
Јун
2014

Мисија на претставници на SDC и SECO во Брегалничкиот регион

DSC_0029_1000x667

Делегација од претставници на Швајцарската агенција за соработка и развој (SDC) и Државниот Секретаријат за економски прашања(SECO) на 13 јуни  2014 година ја посети локалната канцаларија во Пехчево на Програмата за зачувување на природата во Македонија, како дел од  нивната мисија во Брегалничкиот регион. Делегацијата беше составена од: Romana Tedeschi, програмски  менаџер на  SDC, Katharina Stocker, заменик директор за соработка, Frank Wiederkehr, регионален советник за води и Станислава Додева, национален програмски советник во Швајцарската канцеларија за соработка во Македонија, Ueli Ramseier, програмски менаџер на SECO и Tunzhurbek Kudabaev од Швајцарската канцеларија за соработка во Киргистан.

Членовите на проектиниот тим за координација на Програмата за зачувување на природата во Македонија ги запознаа присутните со напредокот на програмата, клучните моменти од спроведувањето на програмските активности и со планираните активности кои треба да се реализираат до крајот на 2014 година. На овој состанок беше презентирана и соработката со останатите два проекти кои се спроведуваат во Брегалничкиот регион, а се поддржани од Швајцарската Конфедерација: Проектот за  управување со речниот слив на Брегалница кој е подджан од SECO  и проектот Еколошка едукација во Брегалничкиот регион, кој го имплементира ОХО.

DSC_0027_1000x667

Претставниците на мисијата искажаа задоволство од досегашниот тек на активностите и изразија поддршка  во спроведувањето на идните програмски активности. Посебен интерес предизивкаа активностите кои се реализраат од страна на Програмата за зачувување на природата во Македонија за промоција и подигање на јавната свест за зачувување на природата.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...