28
Фев
2012

Одржан работен состанок за разработка на интервенцијата за Националната Стратегија за заштита на природата

На 28.02.2012 во хотелот Континентал, Скопје се одржа работен состанок на кој се  разработуваше интервенцијата за изработка на Национална Стратегија за заштита на приридата која претставува интервенција со национален ефект во Програмата за зачувување на природата во Македонија. На состанокот учествуваа државниот секретар при Министерството за животна средина и просторно планирање г-ѓа Соња Лепиткова, директорот на управата за животна средина г-дин Филип Иванов,  раководителот на одделението за заштита на природното наследство г-дин Сашко Јорданов, г-ѓа Станислава Додева национален програмски советник во SDC/SCO Macedonia како и претставниците на кординаторите на Програмата: Марјана Шушлевска, Цветан Николовски и Катерина Талеска.

На овој работен состанок присутните дискутираа за планот на активности, временската рамка како и целта која треба да се постигне со интервенцијата за изработка на Национална Стратегија за заштита на природата.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...