Tag

Programme

Програмата и партнерите

Programme-and-Partners

За успешно спроведување и одржливост на Програмата за зачувување на природата во Македонија, постојано се изведуваат активности за јакнење на техничките, методолошките, комуникациските и раководните капацитети на партнерите во делот на зачувувањето на природата.

Целта на Програмата е Центарот за развој на Источен плански регион, како стратешки партнер, во иднина да биде препознаен како предводник во зачувувањето на природата во регионот, преку јакнење на неговите капацитети.

Изработка на Студија за статус на пасиштата во ИПР и деловите кои гравитираат кон сливот на река Брегалница

Краен рок : 10.06.2016  Референтен број 0507-189/2/2016 Во рамки на Програмата за зачувување на природата во Македонија Центарот за развој на Источен плански...
Прочитај Повеќе

Изработка на Нацрт просторен план на Источниот плански регион

prostoren_plan1_1000x706

Просторниот план на Источниот плански регион е втор по важност стратешки документ по Просторниот план на Република Македонија. Во овој план, зачувувањето на биолошката разновидност ќе биде еден од основните столбови врз кои ќе се темелат насоките за идната правилна намена, уредување и управување со просторот на регионот. Со изработката на овој документ, Програмата ќе го поддржи и ќе го промовира концептот за одржлив развој во Источниот плански регион.  

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...