Реконструкција на топловодно греење во ОУ „Славчо Стојменски“ – Виница (замена на постоечката инсталација од нафта на пелети)

Проектот го спроведе Општина Виница, со цел да се обезбеди здрава средина за одвивање на наставата во ОУ „Славчо Стојменски“, како и да се намалат негативните климатски влијанија. Со реализација на проектот, постоечкиот котел на нафта беше заменет со 2 котли на пелети, заради оптимално искористување на моќноста на котлите и енергетска ефикасност.

Со реализација на проектот се постигнаа следните резултати:

  • Намалена потрошувачка на енергенс за затоплување и зголемена енергетска ефикасност;
  • Заштеда на финансиски средства;
  • Намалена концентрација на СО2 кој се испушта во грејната сезона;
  • Подобрен квалитетот на наставата во училиштето, преку подобро затополување на просториите;
  • Подигната свест кај учениците и вработените, како и жителите на Виница за влијанието на климатските промени.

Проектот беше реализиран во периодот јули – декември 2015 година.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...