Реконструкција на ЈOУДГ „Павлина Велјанова“ клон 4 (замена на прозорци и надворешни врати за подобра енергетска ефикасност

Имплементатор на проектот беше Општина Кочани. Проектот имаше за цел да се подобри енергетската ефикасност на објектот, а со тоа и намалени емисии на СО2, преку намалување на потрошувачка на нафта и електрична енергија. Со проектните активности заменети се сите прозорци и надворешни врати на објектот на детската градинка со користење на енергетски ефикасни ПВЦ профили и термопан стакло, со што се намалија загубите на енергија, а исто така  се обезбедија подобри услови за престој на најмалите и вработените во градинката.

Со реализација на проектот се постигнаа следните резултати:

  • Подобра енергетската ефикасност на објектот со термичка и звучна изолација на прозорите и вратите;
  • Намалена потрошувачка на енергенси за затоплување и намалена емисија на СО2.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...