Организација и тим

Програмата за зачувување на природата во Македонија  е координирана од проектен тим кој се состои од претставници од Швајцарската организација Helvetas Swiss Intercooperation и локалниот партнер од Македонија – Фармахем од Скопје. Искуството и капацитетот на двата партнери покажуваат комплементарности и голем потенцијал за синергија во координацијата на оваа програма.

Проектните активности се реализираат од организации/институции избрани на јавни повици објавени од страна на главните партнери на Програмата.

Програмскиот тим за координација (PCT – Project Coordination Team), располага со обучени и високо квалификувани експерти од областа на животната средина, природата и економијата.

timmk

Интернационален тим лидер:
Zora Urech- Д-р по шумарство

Национален тим лидер:
Марјана Шушлевска – дипл.биолог

Финансиски менаџер:
Лидија Мицевска – дипл.економист

Интернационален финансиски контролор:
Ekaterina Beskrovnaya Büschlen – м-р по бизнис администрација

Програмски асистент за зачувување на природата и планирaње на пределите
Катерина Талеска – дипл.биолог-еколог

Програмски асистент за менаџмент на информации и јакнење на свеста
Цветан Николовски – дипл.инж. за заштита на животната средина

Координатор за локални активности
Јасминка Пашалиска Андоновска – дипл. маш. инж.

Технички асистент
Катерина Петровска – дипл.инж. за заштита на животната средина

 

Меѓународни експерти:

Hans Ramseier, експерт за заштита на растенија и еколошки компензации

 


You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...