Новости

Потпишан Меморандум за разбирање за Програмата за зачувување на природата во Македонија

На 5 март 2013 година во Скопје, амбасадорот на Швајцарската Конфедерација Н.Е. Стефано Лазарото и Министерот за животна средина и просторно планирање Абдулаќим Адеми го потпишаа Меморандумот за разбирање за Програмата за зачувување на природата во Македонија. Во своето обраќање Министерот за животна средина и просторно планирање Абдулаќим Адеми истакна...
Прочитај Повеќе

Одржан првиот состанок на Управниот одбор на Програмата за зачувување на природата во Македонија

На 28.01.2013 година се одржа првиот состанок на Управниот одбор на „Програмата за зачувување на природата во Македонија“ во Кочани. Управниот одбор на Програмата за зачувување на природата во Македонија е составен од претставници на: Министерството за животна средина и просторно планирање, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Центарот за...
Прочитај Повеќе

Одржана иницијална работилница со партнерите на Програмата за зачувување на природата во Македонија

На 17 декември 2012 година во Скопје се одржа иницијална работилница на Програмата за зачувување на природата во Македонија на која партнерите, донаторот и коориднаторот на Програмата имаа можност да дискутираат за: визијата на програмата, односите помеѓу главните чинители, интеринституционалната соработка, предизвиците и соработката со програмскиот тим за координација. Покрај...
Прочитај Повеќе

Посета на господинот Јурген Бласер – советник на SDC за шуми и климатски промени на Брегалничкиот регион

На 14 и 15 декември 2012 година советникот на SDC за шуми и климатски промени г-дин. Јурген Бласер, членови на програмскиот тим за координација и претставник на SCO Македонија беа во посета на Брегалничкиот регион. Тие во Штип имаа можност да се сретнат со претставници на Центарот за развој на...
Прочитај Повеќе

Средби на тимот на Програмата со главните чинители на Програмата за зачувување на природата во Македонија

Во текот на месец декември 2011 година и јануари 2012 година националниот тим лидер и двајца експери од Програмата за зачувување на природата во Македонија одржаа средби со главните чинители на оваа Програма. Беа остварени средби со претставници на општините: Берово, Пехчево, Чешиново – Облешево, Кочани, Зрновци, Виница, Македонска Каменица,...
Прочитај Повеќе

Презентација на Програмата за зачувување на природата во Македонија пред Советот на гадоначалници на Источниот плански регион.

На 3 декември 2012 година градоначалниците од Источниот плански регион имаа можност да се запознаат со главните цели и активности на Програмата за зачувување на природата во Македонија кои треба да се реализираат во следните 4 години. Националниот тим лидер во својата презентација истакна дека оваа Програма претставува прва ваква...
Прочитај Повеќе

Одржан работен состанок за разработка на интервенцијата за Националната Стратегија за заштита на природата

На 28.02.2012 во хотелот Континентал, Скопје се одржа работен состанок на кој се  разработуваше интервенцијата за изработка на Национална Стратегија за заштита на приридата која претставува интервенција со национален ефект во Програмата за зачувување на природата во Македонија. На состанокот учествуваа државниот секретар при Министерството за животна средина и просторно...
Прочитај Повеќе

Се одржа втората работилница од Програмата за зачувување на природата во Македонија за развивање на активности на локално/микро регионално ниво

Во периодот од 8 до 10 февруари 2012 година, во хотел ,,Манастир“ – Берово се одржа втората работилница од Програмата за зачувување на природата во Македонија за развивање на активности кои се очекува да имаат ефекти на локално/микрорегионално ниво. На работилницата свое учество зедоа претставници на општините Берово, Пехчево, Виница,...
Прочитај Повеќе

Втора работилница од Програмата за зачувување на природата во Македонија

Во периодот од 8 до 10 февруари 2012 година во Берово, во хотел „Манастир“ ќе се одржи втората работилница од Програмата за зачувување на природата во Македонија односно работилница на која ќе се разработуваат можните интервенции од Програмата кои се очекува да имаат локални/микрорегионални ефекти во областите: прогласување на заштитено...
Прочитај Повеќе

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...