Новости

Се продлабочува соработката на Шумарскиот факултет во Скопје со Универзитетот за применети науки во Берн

Во рамки на програмската активност Подобрување на едукативниот систем и воведување на зачувувањето на биолошката разновидност на Шумарскиот факултет во Скопјеи воспоставената соработка помеѓу Шумарскиот факултет во Скопје и Универзитетот за применети науки во Берн, во текот на ноември 2013 година, претставници од Шумарскиот факултет во Скопје остварија официјална посета...
Прочитај Повеќе

Процесот на подготовка на Просторен план за Брегалничкиот регион презентиран пред градоначалниците

На 27.10.2013г во Виница, на редовната седница на Советот за развој на Источниот плански регион, пред градоначалниците од регионот беше презентиран процесот на подготовка на  Просторниот план за Источнен плански регион. Претставникот на Министерството за животна средина и просторно планирање ги објасни чекорите во подготовката на просторниот план, како и...
Прочитај Повеќе

Првична анкета за свеста за зачувување на природата и познавање на Програмата за зачувување на природата во Источнен плански регион

Согласно дефинираните насоки од Стратегијата за комуникација на Програмата за зачувување на природата во Макеоднија, во текот на септември-октомври се реализира првично испитување на јавното мислење за зачувување на природата и информираноста за Програмата во Источнниот плански регион. Од страна на Проектниот тим за координација подготвени се два типа на...
Прочитај Повеќе

Објавен повик за „Анализа на недостатоци во еколошките податоци за подрачјето на сливот на река Брегалница“

Центарот за развој на Источен плански регион објавува оглас за доделување на договор за јавна набавка за „Анализа на недостатоци во еколошките податоци за подрачјето на сливот на река Брегалница“ како дел од програмските активности на Програмата за зачувување на природата во Македонија. Огласот за доделување на договор за јавна набавка е...
Прочитај Повеќе

Одржан втор состанок на Управниот одбор на Програмата за зачувување на природата во Македонија

На 02.07.2013 година во просториите на Фармахем во Скопје се одржа вториот состанок на Управниот одбор на „Програмата за зачувување на природата во Македонија“. На состанокот беа присутни членовите на Управниот одбор на Програмата за зачувување на природата во Македонија – претставници од: Министерството за животна средина и просторно планирање,...
Прочитај Повеќе

Програмата за зачувување на природата во Македонија ја посетија студенти од Швајцарија

Како дел од соработката меѓу Универзитетот за применети науки од Берн, Швајцарија и Шумарскиот факултет во Скопје, во рамки на  „Програмата за зачувување на природата во Македонија“, во периодот од 22.06.2013 до 06.07.2013 Источниот плански регион го посетија студентите Жаклин Бутикофер и Самуел Кнеубухлер. Овие двајца студенти под менторство на...
Прочитај Повеќе

Потпишан договор за Изработка на Стратегија за комуникација за Програмата за зачувување на природата во Македонија

Центарот за развој на Источен плански регион и Високата школа за новинарство и за односи со јавноста од Скопје на 13 мај 2013 година го потпишаа договорот за изработка на Стратегијата за комуникација за Програмата за зачувување на природата во Македонија. Со оваа Стратегија за комуникација за Програмата за зачувување на...
Прочитај Повеќе

Оглас за ангажирање соработник за потребите на Програмата за зачувување на природата во Македониjа

Програмата за зачувување на природата во Македонија објавува оглас за ангажирање соработник за потребите на Програмата за зачувување на Природата. [Превземете оглас]

Објавен повик за Изработка на Стратегија за комуникација на Програмата за зачувување на природата во Македонија

Центарот за развој на Источен плански регион објавува оглас за барање за прибирање на понуди за „Изработка на Стратегија за комуникација на Програмата за зачувување на природата во Македонија“ како дел од програмските активности на Програмата за зачувување на природата во Македонија. Огласот за барање за прибирање на понуди е...
Прочитај Повеќе

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...