Новости

Одржан втор состанок на Управниот одбор на Програмата за зачувување на природата во Македонија

На 02.07.2013 година во просториите на Фармахем во Скопје се одржа вториот состанок на Управниот одбор на „Програмата за зачувување на природата во Македонија“. На состанокот беа присутни членовите на Управниот одбор на Програмата за зачувување на природата во Македонија – претставници од: Министерството за животна средина и просторно планирање,...
Прочитај Повеќе

Програмата за зачувување на природата во Македонија ја посетија студенти од Швајцарија

Како дел од соработката меѓу Универзитетот за применети науки од Берн, Швајцарија и Шумарскиот факултет во Скопје, во рамки на  „Програмата за зачувување на природата во Македонија“, во периодот од 22.06.2013 до 06.07.2013 Источниот плански регион го посетија студентите Жаклин Бутикофер и Самуел Кнеубухлер. Овие двајца студенти под менторство на...
Прочитај Повеќе

Потпишан договор за Изработка на Стратегија за комуникација за Програмата за зачувување на природата во Македонија

Центарот за развој на Источен плански регион и Високата школа за новинарство и за односи со јавноста од Скопје на 13 мај 2013 година го потпишаа договорот за изработка на Стратегијата за комуникација за Програмата за зачувување на природата во Македонија. Со оваа Стратегија за комуникација за Програмата за зачувување на...
Прочитај Повеќе

Оглас за ангажирање соработник за потребите на Програмата за зачувување на природата во Македониjа

Програмата за зачувување на природата во Македонија објавува оглас за ангажирање соработник за потребите на Програмата за зачувување на Природата. [Превземете оглас]

Објавен повик за Изработка на Стратегија за комуникација на Програмата за зачувување на природата во Македонија

Центарот за развој на Источен плански регион објавува оглас за барање за прибирање на понуди за „Изработка на Стратегија за комуникација на Програмата за зачувување на природата во Македонија“ како дел од програмските активности на Програмата за зачувување на природата во Македонија. Огласот за барање за прибирање на понуди е...
Прочитај Повеќе

Потпишан Меморандум за разбирање за Програмата за зачувување на природата во Македонија

На 5 март 2013 година во Скопје, амбасадорот на Швајцарската Конфедерација Н.Е. Стефано Лазарото и Министерот за животна средина и просторно планирање Абдулаќим Адеми го потпишаа Меморандумот за разбирање за Програмата за зачувување на природата во Македонија. Во своето обраќање Министерот за животна средина и просторно планирање Абдулаќим Адеми истакна...
Прочитај Повеќе

Одржан првиот состанок на Управниот одбор на Програмата за зачувување на природата во Македонија

На 28.01.2013 година се одржа првиот состанок на Управниот одбор на „Програмата за зачувување на природата во Македонија“ во Кочани. Управниот одбор на Програмата за зачувување на природата во Македонија е составен од претставници на: Министерството за животна средина и просторно планирање, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Центарот за...
Прочитај Повеќе

Одржана иницијална работилница со партнерите на Програмата за зачувување на природата во Македонија

На 17 декември 2012 година во Скопје се одржа иницијална работилница на Програмата за зачувување на природата во Македонија на која партнерите, донаторот и коориднаторот на Програмата имаа можност да дискутираат за: визијата на програмата, односите помеѓу главните чинители, интеринституционалната соработка, предизвиците и соработката со програмскиот тим за координација. Покрај...
Прочитај Повеќе

Посета на господинот Јурген Бласер – советник на SDC за шуми и климатски промени на Брегалничкиот регион

На 14 и 15 декември 2012 година советникот на SDC за шуми и климатски промени г-дин. Јурген Бласер, членови на програмскиот тим за координација и претставник на SCO Македонија беа во посета на Брегалничкиот регион. Тие во Штип имаа можност да се сретнат со претставници на Центарот за развој на...
Прочитај Повеќе

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...