Новости

Доделени наградите за најдобрите фотографии на тема „Биолошката разновидност во Брегалничкиот регион“

Во рамки на централниот настан за одбележување на 22 мај, меѓународниот ден на биолошката разновидност кој оваа година се одржа во Делчево, граѓаните имаа можност да ја видат и изложбата на најуспешните фотографии од конкурсот на тема „Биолошката разновидност во Брегалничкиот регион“ кој беше објавен од страна на Програмата за...
Прочитај Повеќе

Одбележан 22 мај, меѓународниот ден на биолошката разновидност

Централниот настан за одбележување на 22 мај, меѓународниот ден на биолошката разновидност оваа година за прв пат се одржа во источниот дел на Македонија – во Делчево, во организација на Програмата за зачувување на природата во Македонија, проектот „Поддршка на Република Македонија за ревизија на националната стратегија за биолошката разновидност...
Прочитај Повеќе

Промоција на ПЗП во Чешиново

По повод денот на оризот и празникот на општина Чешиново-Облешево, на 20 септември во Чешиново  беше организирана пригодна манифестација. Овој настан беше искористен за промоција на активностите на Програмата за зачувување на природата во Македонија. На штандот за промоција кој беше лоциран пред бината на која се одржуваше манифестацијата, присутните...
Прочитај Повеќе

Конкурс за избор на фотографија на тема „БИОЛОШКАТА РАЗНОВИДНОСТ ВО БРЕГАЛНИЧКИОТ РЕГИОН“

По повод 22 мај, Светскиот  ден на биолошката разновидност, Програмата за зачувување на природата во Македонија објавува КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ФОТОГРАФИЈА НА ТЕМА „БИОЛОШКАТА РАЗНОВИДНОСТ ВО БРЕГАЛНИЧКИОТ РЕГИОН“ и ги повикува сите заинтересирани професионалци, аматери и ученици кои имаат афинитет кон фотографирањето и природата да учествуваат на  конкурсот. Целта...
Прочитај Повеќе

Се одржаа првите блок предавања на Шумарскиот факултет во Скопје од страна на проф. д-р Јурген Бласер од Факултетот за земјоделски, шумарски науки и храна во Берн

Во рамки на воспоставената соработка меѓу Шумарскиот факултет од Скопје и Факултетот за земјоделски, шумарски науки и храна, Швајцарија во периодот од 23-30 април 2014 година се одржаа првите блок предавања на Шумарскиот факултет во Скопје од страна на проф. д-р Јурген Бласер од Факултетот за земјоделски, шумарски науки и...
Прочитај Повеќе

Запознавање со потенцијалите за зачувување на шумскиот биодиверзитет во регионот

Како дел од активностите на Програмата за зачувување на природата во делот на зачувување на биолошката разновидност во шумските предели, во посета на регионот престојуваше професорот Урс Мулеталер од Универзитетот за применети науки во Берн. Целта на оваа посета беше првично запознавање со состојбата, предизивиците и можностите за зачувување на...
Прочитај Повеќе

На Шумарски факултет во Скопје ќе се одржат блок предавања на тема „Интегрирано стопанисување со шумите и климатски промени“

На 23 и 24 април 2014 година (средна и четврток) од 10.00 до 12.00 часот во амфитеатар бр. 17 на Шумарски факултет во Скопје ќе се одржат блок предавања на тема „Интегрирано стопанисување со шумите и климатски промени“. Предавањата ќе ги одржи проф.д-р Јурген Бласер од Факултетот за земјоделски, шумарски...
Прочитај Повеќе

Инфо ден за појаснување на Повикот за предлози за Едукативен центар за зачувување на природата во Брегалничкиот регион

На 13.04.2014 година во  рибник „Слив“ Виница се одржа Инфо ден за појаснување на Повикот за предлози за Едукативен центар за зачувување на природата во Брегалничкиот регион, на кој беа поканети сите 15 општини од сливот на р.Брегалница. На настанот присуствуваа претставници од 13 општини, како и  претставници од Центарот...
Прочитај Повеќе

Одбележан Светскиот ден на водата во Кочани

Оваа година настанот за одбележување на Светскиот ден на водата во Брегалничкиот регион се одржа на 24.03.2014 година (понеделник) во 12.00 часот на платото пред фонтаната во центарот на Кочани. Настанот беше организиран од страна на Проектот за управување со речниот слив на реката Брегалница, а во негова реализација учествуваа...
Прочитај Повеќе

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...