Новости

Инфо ден за појаснување на Повикот за предлози на Здруженија за проекти за зачувување на природата во Брегалничкиот регион

Во  Кочани на 23.09.2014 година се одржа Инфо ден за појаснување на Повикот за предлози на Здруженија за проекти за зачувување на природата во Брегалничкиот регион. На настанот присуствуваа претставници од Здруженија кои своите активности ги реализираат во Брегалничкиот слив. Членовите на Проектниот тим за координација најпрво ги запознаа присутните...
Прочитај Повеќе

Прва работилница во рамки на подготовка на Стратегијата за развој на туризмот во ИПР со акционен план (2015 – 2024)

Во Штип, на 06.10.2014 година се одржа првата работилница со заинтересираните страни за подготовка на Студијата за состојбата со потенцијалите за развој на туризмот во Источниот плански регион, како дел од програмската активност изработка на Стратегијата за развој на туризмот во ИПР со акционен план (2015 – 2024). Работилницата беше...
Прочитај Повеќе

Четврти состанок на Управниот одбор на Програмата за зачувување на природата во Македонија

На 02.10.2014 година во Берово се одржа четвртиот состанок на Управниот одбор на Програмата за зачувување на природата во Македонија. На состанокот беа присутни членовите на Управниот одбор од  Министерството за животна средина и просторно планирање, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Центарот за развој на Источен плански регион и...
Прочитај Повеќе

Прва мисија на новиот интернационален тим лидер Зора Урех на Програмата за зачувување на природата во Македонија

Зора Урех е новиот интернационален тим лидер на Програмата за зачувување на природата во Македонија. Таа доаѓа од Helvetas Swiss Intercooperation на местото од досегашниот интернационален тим лидер Томас Штадтмулер кој заминува во пензија во октомври. Во периодот од 24 август до 3 септември, двајцата претставници на Helvetas Swiss Intercooperation...
Прочитај Повеќе

Продолжуваат активностите за зачувување на агробиолошката разновидност во Брегалничкиот регион

Во периодот од 14 до 18 јули 2014 година, се реализира втората мисија на професорот Ханс Рамсеиер од Универзитетот за применети науки во Берн, како дел од програмската активност  на Програмата за зачувување на природата во Македонија  која се однесува на Одржливо земјоделство и зачувување на агробиодиверзитетот. Проектниот тим за...
Прочитај Повеќе

Посета на амбасадорот на Швајцарската конфедерација на локалната канцеларија на ПЗП во Македонија

На 17 јуни 2014 година, амбасадорот на Швајцарската конфедерација  во Република Македонија Н.Е. Стефано Лазарото оствари работна посета на Пехчево. Во рамки на работната посета, амбасадорот ја посети и локалната канцеларија на Програмата за зачувување на природата во Македонија. За време на посетата,  координаторот за локални активности, Јасминка Пашалиска-Андоновска,  го...
Прочитај Повеќе

Потпишан договорот за изработка на „Анализа на недостатоци во еколошките податоци и изработка на карта на еколошка сензитивност за подрачјето на сливот на река Брегалница“

Центарот за развој на Источен плански регион и Деконс – ЕМА го потпишаа договорот за изработка на „Анализа на недостатоци во еколошките податоци и изработка на карта на еколошка сензитивност за подрачјето на сливот на река Брегалница“. Со изработката на овие документи ќе се овозможи идентификација, квалитативна анализа и валоризација...
Прочитај Повеќе

Потпишан договорот за изработка на „Стратегија за развој на туризмот во Источен плански регион со акционен план (2015 – 2024)“

Центарот за развој на Источен плански регион и Идеа О.К. потпишаа договорот за изработка на „Стратегија за развој на туризмот во Источен плански регион со акционен план (2015 – 2024) со што и официјално ќе се започне со спроведување на оваа програмска активност од Програмата за зачувување на природата. Изработката...
Прочитај Повеќе

Мисија на претставници на SDC и SECO во Брегалничкиот регион

Делегација од претставници на Швајцарската агенција за соработка и развој (SDC) и Државниот Секретаријат за економски прашања(SECO) на 13 јуни  2014 година ја посети локалната канцаларија во Пехчево на Програмата за зачувување на природата во Македонија, како дел од  нивната мисија во Брегалничкиот регион. Делегацијата беше составена од: Romana Tedeschi,...
Прочитај Повеќе

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...