Блог

Република Македонија и заштитата на природата

Законската рамка за воспоставување на мрежата на заштитени подрачја е пропишана во Законот за заштита на природата од 2004 година во кој се прифатени 6 категории заштитени подрачја (член 66) усогласени со категоризацијата на Меѓународната унија за заштита на природата – IUCN, и тоа: Категорија I – (Ia) строг природен...
Прочитај Повеќе

Добредојдовте на нашиот блог

Добредојдовте на Блогот на Програмата за зачувување на природата во Македонија. Главен фокус ни е поддршката на активности за зачувување на природата и локалниот развој на Брегалничкиот регион кој се заснова на одржливо искористување на природните ресурси.. Овде ќе прочитате информации за природните вредности на Брегалничкиот регион онака како што...
Прочитај Повеќе

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...