ЗАШТИТЕНО
ПОДРАЧЈЕ
МАЛЕШЕВСКИ
ПЛАНИНИ
ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ
ОСОГОВСКИ ПЛАНИНИ
ШУМСКИОТ БИОДИВЕРЗИТЕТ
ЗАЧУВУВАЊЕ НА
ТУРИЗМОТ
РАЗВОЈ НА
ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРАКТИКИ
НА НОВИ
ПРОМОЦИЈА

ПРОГРАМСКИ АКТИВНОСТИ

Програмските активности се реализираат на национално, регионално и локално ниво со акцент на Брегалничкиот слив и се насочени кон зачувување на природата, а притоа вклучувајќи го и економскиот развој заснован на одржливо искористување на природните ресурси.

Повеќе

ОРГАНИЗАЦИЈА И ТИМ

Втората фаза од Програмата за зачувување на природата во Северна Македонија е координирана од проектен тим кој се состои од претставници на Фармахем, со водечка улога во имплементацијата, а претставниците на HELVETAS се во улога на backstopper, со поддршка на Фармахем во исполнувањето на водечката улога и одговорностите.

Повеќе

БАЗА НА ДОКУМЕНТИ

Документи и публикации издадени во рамки на Програмата за зачувување на природата во Северна Македонија, но и документи од други институции/организации поврзани со зачувувањето на природата во Брегалничкиот слив.

Повеќе

Мали проекти

Сите проекти
 

Патеката на Петко и шумските жители – пехчевска авантура

Проектот го реализира здружението ОХО, а се однесува на областа зачувување на биодиверизитетот, преку едукација и примена на...
Прочитај Повеќе
Learn More
 

Заштита и промоција на група платанови стебла во село Мородвис

Проектот го спроведува Движење за одржлив развој (ДОР) од Кочани. Цел на проектот е заштита и промоција  на...
Прочитај Повеќе
Learn More
 

Добра земјоделска пракса – богат биодиверзитет

Здружението на жени земјоделки „АГРО-ВИНКА“ од Виницa го спроведе проектто во атарот на четири општини Виница, Кочани, Зрновци...
Прочитај Повеќе
Learn More
 

ИДЕНТИФИКАЦИЈА, ИНВЕНТАРИЗАЦИЈА, ПРОМОЦИЈА И ЗАЧУВУВАЊЕ НА ДРВЈАТА СПОМЕНИЦИ НА ПРИРОДАТА И НА НАЈСТАРИТЕ-ВЕКОВНИ ДРВЈА, ЗНАЧАЈНИ ЗА БИДИВЕРЗИТЕТОТ НА МАЛЕШЕВСКИТЕ ПЛАНИНИ

Проектот го спроведува Балканската фондација за одржлив развој, на територијата на општините Берово и Пехчево. Општа цел проектот...
Прочитај Повеќе
Learn More

Промотивни видеа

Да го зачуваме Малешево

Четврта Инстаграм тура

Доживеј го Истокот

Брегалнички регион

Брегалничкиот слив се наоѓа во источниот дел на Република Северна Македонија од лево на реката Вардар. Тој се наоѓа помеѓу 42°9’25″и 41°27’20” N должина и 21°48’30″и 23°01’50” E должина. Растојанието помеѓу најсеверната и најјужната точка на речното корито е 78 км, при што растојанието помеѓу најисточната и најзападната точка е 102,5 км. Басенот на реката зафаќа површина од 4.300 km² и изнесува 16,72% од земјата.

Повеќе
Стратешки партнери

ministerstvo-za-zamjodelstvo-sumarstvo-vodostopanstvo logo-1
Партнери

ministerstvo-za-zamjodelstvo-sumarstvo-vodostopanstvo sfs-logo sfs-logo sfs-logo

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...