07
Дек
2022

Посета на Амбасадорот Улман на Малешевијата

Амбасадорот Улман беше во посета на Малешевијата, за да се сретне со засегнатите страни и да се запознае со клучните резултати од поддршката на Швајцарија во изминатиот период.

Од страна на претставници на Програмата за зачувување на природата (ПЗП) и локалните чинители беа презентирани  дел од постигнувањата на Програмата, поврзани со заштитениот предел Малешево, интегрираната туристичка понуда околу заштитеното подрачје, интерактивниот пристап за еколошка едукација на Едукативниот центар за зачувување на природата во Негрево, како и поддршката за ефикасно справување со пожарите – приоритет од Регионалниот план за унапредување на шумите во Малешевијата.

Поддршката на Швајцарија во  одржливото управување со природните ресурси, обезбедување на социо-економски придобивки за локалното население и подигање на јавната свест за прашања поврзани со животната средина се од исклучително значење за регионот.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...