03
Окт
2022

Студиско патување во Грција за запознавање со состојбата на екосистемите и екосистемските услуги

Програмата за зачувување на природата во Северна Македонија (ПЗП), од 28-ми до 30-ти септември организираше студиска посета во  Грција. Целта на патувањето беше учесниците да се запознаат со методологијата за проценка на состојбата на екосистемите и екосистемските услуги кои се добиваат од екосистемите и нејзина практична примена на терен.

Учесниците во текот на трите работни дена посетија неколку различни типови екосистеми по долината на река Нестос и на планината Фалакрон од каде се собираа податоци, и тоа: низински рипариски шуми, листопадни шуми, иглолисни шуми, високопланински пасишта, екосистеми со оскудна вегетација, вриштини и грмушести екосистеми.

Студиското патување е дел од планот за јакнење на капацитетите на различните заинтересирани страни за концептот за екосистемски услуги во рамки на Програмата за зачувување на природата во Северна Македонија (ПЗП) – излезна фаза, проект на Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), координиран од Фармахем од Скопје на кое што присуствуваа претставници на повеќе заинтересирани страни.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...