Воспоставување на заштитени подрачја и природни реткости во брегалничкиот регион

PZPM2

Заштитените подрачја се воспоставуваат заради заштита на биолошката разновидност во рамките на природните живеалишта, процесите коишто се случуваат во природата, како и абиотичките карактеристики и пределската разновидност, истовремено овозможувајќи социо-економски придобивки за локалното население. Заради отпочнување на процесот на воспоставување на заштитени подрачја во брегалничкиот регион, во рамките на Програмата, најпрво беше направена анализа на недостатоците во еколошките податоци и карта на еколошка сензитивност на регионот од интерес, со што беа идентификувани потенцијалните подрачја за заштита.

Со поддршка на Програмата преку широк консултативен и партиципативен процес ќе бидат развиени три сценарија за заштитени подрачја во брегалничкиот регион и ќе се селектира најсоодветното. Исто така ќе се поддржи подготовката на соодветна документација за прогласување на заштитени подрачја, како и воспоставување на соодветна структура за управување. Ќе бидат поддржани и активности за ревитализација на крајречна вегетација, како значаен хабитат во брегалничкиот регион и изработка на стандардни формулари за потенцијални Натура 2000 подрачја.

1 Response

  1. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great.
    I do not know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are not
    already 😉 Cheers! Legit Surveys For Cash Make Money
    Doing Online Surveys

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...