Развој на „еко“ туризмот во Источен плански регион

turizam_bregalnicki_region

Во рамките на Програмата за зачувување на природата во Македонија, со активна вклученост на голем број заинтересирани страни, беа изработени Студија за потенцијалите за развој на туризмот во ИПР како и Стратегија за развој на туризмот во ИПР со акционен план (2016-2025), која претставува основен стратегиски документ на ЦРИПР за развој на туризмот. Исто така со поддршка на Програмата беа реализирани 4 приоритетни активности дефинирани во Стратегијата. Програмата ќе продолжи со поддршка на активности за развој на „еко“ туризмот, преку формирање на координативно тело, зајакнување на локалните капацитети, поттикнување на start-up бизниси, како и номинирање на Лесново за UNESCO гео-парк и воспоставување на еко-етно парк Чешиново – Облешево.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...