Поддршка на мали проекти

mali_proekti_bregalnicki_region

Преку поддршка на мали проекти кои се насочени кон зачувување на природата, одржливо управување и користење на природните ресурси во брегалничкиот регион, и спроведување на практики за користење на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност, ПЗП придонесува кон подобрување на животните услови на локалното население во регионот. Досега од ПЗП беа поддржани вкупно 35 проекти во брегалничкиот регион, од кои 14 беа спроведени од страна на општините, а 21 од страна на НВОи. Следно, од ПЗП ќе бидат надградени или реплицирани најдобрите мали проекти реализирани во прва фаза, а ќе се поддржи имплементацијата и на нови проекти, кои вклучуваат соработка меѓу општините и невладините организации.

Повеќе информации за малите проекти реализирани во рамки на Програмата може да добиете на следниов линк: Мали проекти

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...