Промоција и маркетинг на одржливи земјоделски практики

Obuka_mladi_pcelari

Една од основните цели на ПЗП е подобрување на социо економскиот статус на локалното население, истовремено намалувајќи го штетното влијание врз животната средина, преку промоција и примена на одржливи земјоделски практики. Досега преку ПЗП беа поддржани пилот-активности за одржливо производство на ориз и мед, со што 19 лица добија соодветна обука и поддршка. Следно, ПЗП продолжува со промоција на овие иницијативи преку активно вклучување на поголем број заинтересирани страни,а покрај тоа ќе бидат изработени и маркетинг стратегии како прв чекор кон обезбедување пазар за овие одржливо произведени земјоделски производи.

 

Поврзани новости

Нова група на млади пчелари од Брегалничкиот регион обучени за одржливо пчеларство

Програмата за зачувување на природата во Македонија ја реализираше втората по ред обука за млади пчелари од Брегалничкиот регион, со...
Прочитај Повеќе

Одржливо производство на ориз – придобивки и за фармерот и за природата

Во рамките на Програмата за зачувување на природата во Македонија се врши промоција на практики за одржливо производство на ориз...
Прочитај Повеќе

Проектот за одржливо производство на ориз со нов, проширен дизајн продолжува и во текот на 2016 година

Проектот за одржливо производство на ориз, кој се спроведува во рамки на Програмата за зачувување на природата во Македонија, ќе...
Прочитај Повеќе

1 Response

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...