27
Јан
2016

Се одржа вториот модул од обуката за јакнење на капацитетите на општините

DSC_0260_1000x667

На 27 и 28 јануари во Берово се одржа вториот модул од обуката за јакнење на капацитетите на општините за надлежностите, начините и можностите за зачувување на биолошката разновидност и одржливото управување и користење на природните ресурси.

На вториот модул со наслов „Биолошка разновидност и нејзино зачувување“, учествува претставници на општините од сливот на р.Брегалница, како и општина Ресен и општините од Југоисточниот плански регион, како таргет општини на проектите координирани од UNDP.

DSC_0250_1000x667 obuki

На учесниците најпрвин им беше оддржана воведна презентација кон биолошката разновидност, по што следеа презентации за биолошката разновидност во Република Македонија, биолошката разновидност во Источен плански регион (ИПР), нејзини закани, приоритетни видови и важни подрачја за заштита во ИПР како и улога на граѓаните во заштитата на биолошката разновидност со примери од Македонија и светот.

DSC_0259_1000x667obuki

На крајот следуваше работа во групи за користењето на глобалните и регионалните критериуми за загрозеност на билошката разновидност за развој на локални конзервациски акции.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...