25
Мај
2015

Активности за подготовка на Стратегијата за развој на туризмот во ИПР со акционен план (2015 – 2024)

DSC_0022_1000x667_turizam3

Како дел од процесот за продготовка на Стратегијата за развој на туризмот во ИПР (2015-2024г), на 25 мај во Штип се одржа Форум на тема „Развојни правци на туризмот во Источниот плански регион“, со цел да се генерираат ставови, правци и идејни развојни решенија за понатамошно дефинирање на визија за развој на туризмот во Источниот плански регион и создавање на основна структура на статегиската рамка, како и да се се идентификуваат можните области за интервенции и поставување на стратегиските цели за развој на потенцијалните видови туризам во регионот.

DSC_0027_1000x667 turizam2

За активно вклучување на сите засегнати страни во процесот на подготовка на стратегијата, на 5 јуни во Штип беше организрана работилница на тема „Дефинирање на стратешка рамка и одредување на активности за Акцискиот план“, која во следниот период ќе биде основна рамка за развивање на стратешкиот документ, од кој се очекува да произлезат приоритетни активности во правец на развој на туризмот во регионот.

На подготовката на Стратегија за развој на туризмот во ИПР и предходеше Студијата за состојбата со потенцијалите за развој на туризмот во Источниот плански регион, која беше подготвена во текот на 2014 година и финалната верзија беше усогласена со јавно учество на сите засегнати страни.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...