20
Дек
2013

Промоција на трите проекти поддржани од Швајцарската конфедерација кои се спроведуваат во Брегалничкиот регион

DSC_0024_1000x667_tekst

 

По повод празникот Св. Никола – заштитник на градот Штип, на 19 декември беше организирана Свечена седница на која беа дoделени признанија на истакнати поединци од различни области.

Токму овој настан беше искористен за заедничка промоција на трите проекти кои се спроведуваат во Брегалничкиот регион, а се поддржани од Швајцарската конфедерација: „Програмата за зачувување на природата во Македонија“, „Проектот за управување со речниот слив на реката Брегалница“ и „Едукација за зачувување на природата во Брегалничкиот регион“. Штандот за промоција беше лоциран во фоајето пред Салата во општина Штип и побуди голем интерес кај присутните на Свечената седица. Претставници на различни целни групи, меѓу кои пензионери, вработени во јавната администрација, видни личности од јавниот и политичкиот живот од Штип и поширокиот регион изразија интерес поблиску да се запознаат со активностите на трите проекти.

DSC_0001_1000x667_640x427

Покрај промотивниот материјал кој беше поделен на присутните, од страна на претставниците на проектните тимови подетално беа објаснети целите на програмите и актвиностите кои се спроведуваат во регионот.

Во следниот период планирани се слични промотивни активности да се организираат и во другите општини во регионот.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...