РАЗНОВИДНОСТ
БИОЛОШКА
РЕСУРСИ
ПРИРОДНИ
РАЗВОЈ
ОДРЖЛИВ
ТУРИЗАМ
ОДРЖЛИВ
ВРЕДНОСТИ
ПЕЈСАЖНИ
СО ШУМИТЕ
УПРАВУВАЊЕ
ОДРЖЛИВО

ПРОГРАМСКИ АКТИВНОСТИ

Програмските активности се реализираат на национално, регионално и локално ниво со акцент на Брегалничкиот слив и се насочени кон зачувување на природата, а притоа вклучувајќи го и економскиот развој заснован на одржливо искористување на природните ресурси.

Повеќе

ОРГАНИЗАЦИЈА И ТИМ

Програмата за зачувување на природата во Македонија е координирана од страна на проектниот тим за координација составен од претставници на швајцарската асоцијација Helvetas Swiss Intercooperation и локалниот партнер од Македонија – Фармахем од Скопје.

Повеќе

БАЗА НА ДОКУМЕНТИ

Документи и публикации издадени во рамки на Програмата за зачувување на природата во Македонија, но и документи од други институции/организации поврзани со зачувувањето на природата во Брегалничкиот слив.

Повеќе

Мали Проекти

Сите проекти
 

Заштита на автохтоната популација на овци Праменка-Овчеполка

Проектот го спроведува ЗУТРЗ “Напредок” – Пехчево. Општа цел на проектот е заштита и зголемување на бројот на...
Прочитај Повеќе
Learn More
 

Запознај ја Брегалница

Здружението Регионален Центар за застапување од Делчево го реализира проектот со кој ќе се воспостави едукативна патека долж...
Прочитај Повеќе
Learn More
 

Патеката на Петко и шумските жители – пехчевска авантура

Проектот го реализира здружението ОХО, а се однесува на областа за зачувување на биодиверизитетот, преку едукација и примена...
Прочитај Повеќе
Learn More
 

Промоција на природните вредности и биолошката разновидност на водопадите на езерото Гратче – Општина Кочани

  Проектот го реализира Општински спортски актив од Кочани. Главна цел на проектот е заштита на биолошката разновидност...
Прочитај Повеќе
Learn More

Промотивни видеа

Биолошката разновидност во сливот на реката Брегалница

Промотивно видео за пчеларство во Брегалнички слив

Одржливо производство на ориз во Брегалнички слив

Брегалнички регион

Брегалничкиот слив се наоѓа во источниот дел на Република Македонија од лево на реката Вардар. Тој се наоѓа помеѓу 42°9’25″и 41°27’20” N должина и 21°48’30″и 23°01’50” E должина. Растојанието помеѓу најсеверната и најјужната точка на речното корито е 78 км, при што растојанието помеѓу најисточната и најзападната точка е 102,5 км. Басенот на реката зафаќа површина од 4.300 km² и изнесува 16,72% од земјата.

Повеќе

Следни настани

Next Month » « Prev Month
Monday
Tuesday
Wednesday
Thursday
Friday
Saturday
Sunday
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Стратешки партнери

ministerstvo-za-zamjodelstvo-sumarstvo-vodostopanstvo logo-1
Партнери

ministerstvo-za-zamjodelstvo-sumarstvo-vodostopanstvo sfs-logo agencija-za-planiranje-modified

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...